Ifjor ble jeg spurt av duodjar Hilde Lund som driver Reisa skinnprodukter om jeg ikke kunne veve samiske ullsjal i brunt og grått. Jeg sa at jeg måtte tenke på det. Etterhvert som jeg holde på å veve røde, blå og grønne sjal, fikk jeg lyst til å prøve andre fargekombinasjoner. Det ble mange skisser og utkast, og til slutt ble det disse fargene.

De grå finnes både med og uten sølvtråder, de brune med og uten gulltråder, du finner dem her i nettbutikken.

 

Tyrkis som havet om sommeren, fristende, klart og iskaldt. Eller som den siste snøen på fjellet som holder på smelte i en liten damm, blå som isen i isbreen.

Sommarøy

 

melting snow

Glacier

 

 

Rødt, grått og hvitt er overalt i fjellet på høsten. Grå som stein og hvit som snø, eller hvit som reinlaven og rød som rypebærlyngen eller dvergbjørka.

På Blåruttind

 

rypebær reinlav

 

Dvergbjørk - Betula nana

Alle sjal er laget helt for hånd av meg her i Tromsø. Det tar tid å veve et sjal og det er kjekt med lange armer! Eller kanskje armene blir litt lengre av å veve sjal?

Det tar også sin tid å knyte rundt sjalet på alle sider. Jeg synes raden av knuter rundt hele sjalet er fin, det blir litt ekstra pynt.

 

Den røde fargen i det grå sjalet var et ønske fra Marit Andersen Somby, jeg er veldig glad for at hun besøkte meg på verkstedet og plukket ut den fargen, jeg synes det ble veldig flott! Har du ønsker om sjalfarger? Skriv en kommentar her i bloggen eller på Instagram/Facebook eller send meg en mail!

 

Ullsjal grått

ullsjal kniv