Yarn form old Norwegian sheep

Jeg har strikket en genser av bare efsinger, og det var kjempegøy! Husker du efsingene jeg ikke klarte å kaste? Vel, nå kan jeg faktisk kle dem på meg og jeg har en genser strikket i villsaugarn fra Selbu spinneri.

Old Norwegian sheep sweater

Jeg orket ikke å bry meg om garnendene, jeg bare strikket den gamle og den nye tråden tilsammen over tre eller fire masker og lot endene stikke ut. Det passet fint med genserens røffe overflate og garnsnuttene blir litt som floss, som gir ekstra varme.

Knitting with yarn from old Norwegian sheep

 

Fordi jeg ikke visste om jeg kom til å ha nok efsinger av villsaugarn, bestemte jeg meg for å strikke en genser med  rundfelling. Jeg strikket ermene nedenfra, og så strikket jeg bolen, også der nedenfra. Så satte jeg alle masker på en kjempelang rundpinne og begynte rundfellinga. Når jeg kom over brystet, skjønte jeg at jeg ikke kom til å ha nok villsaugarn og jeg strikket noen omganger med efsinger i norsk hvit C1 ull.

 

Knitting wilth yarn from old Norwegian shee

 

Jeg hadde ingen oppskrift. Bare begynte med noen pinner jeg syntes passet, og strikket en prøvelapp. Jeg målte masker og omganger per 10 cm og så tok jeg mål av en gammel genser jeg liker godt. Så beregnet jeg hvor mange masker og omganger jeg trengte og satte i gang – og ja, jeg måtte rekke en del to ganger!

cat and old Norwegian wool sweater

Katten Sinus er en linselus og insisterte på å være med på minst ett foto det ble med det ene. Dette er en varm, ikke altfor tykk turgenser, perfekt for sopptur, skitur og fjelltur. Og nå må jeg nok begynne å bruke den!

Har du strikket med efsinger?

 

Old Norwegian sheep wool knitting