Stellaria

[vc_row type=”boxed”][vc_column width=”5/6″ offset=”vc_col-sm-offset-1″][vc_empty_space height=”47px”][vc_column_text]

Håndlaget i Norge, tråd for tråd

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”boxed”][vc_column][vc_empty_space height=”43px”][nm_banner center_content=”” title_color=”#181818″ subtitle_color=”#888888″ image_id=”4504″ alt_image_id=”3523″][vc_empty_space height=”47px”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”boxed”][vc_column width=”1/4″ offset=”vc_col-sm-offset-1″][vc_column_text]

Tekstilene

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”17px”][/vc_column][vc_column width=”7/12″][vc_column_text]Tekstiler som varer, vevet for hånd i naturmaterialer på den sakte, tradisjonelle måten som tar tid. Alt du finner på disse sidene er produsert i mitt verksted i Tromsø og hver enkel tekstil er litt forskjellig, fordi alle er laget helt for hånd i små serier.  Et lite stykke luksus i hverdagen, enten det er rundt halsen som et skjerf, eller i sofaen som pledd eller pute.

Jeg har jobbet mye med strukturer og overflater inspirert av de små detaljer i norsk natur. I høst lanserer jeg en kolleksjon av tekstiler basert på norsk åkletradisjon, i samarbeid med Selbu spinneri.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”boxed”][vc_column width=”1/4″ offset=”vc_col-sm-offset-1″][vc_column_text]

Om navnet

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”17px”][/vc_column][vc_column width=”7/12″][vc_column_text]“Mamma! ”

Min datter klatret ut av grøftekanten, det lyse håret var på tur ut av museflettene og hang ned i ansiktet. Hun hadde på seg gamle cherrox, en bukse med grønske på kneet og en genser som var litt for kort i ermene. Hun var fire år og det var sommer i nord.

“Se ka æ fant! Se den fine blomsten!”

Jeg tittet ned i den brune lille hånda og så en liten, hvit blomst.

“Ka den heitte, Mamma?”

Stellaria graminea

 

 

Nerden i meg våknet, hun som hadde elsket botanikkursene på universitetet og alltid hadde Lids Flora i sekken når hun gikk på tur.

“Den heitte Grasstjerneblom eller Stellaria graminea på fint. Det finnes mange sorter Stjerneblomster og de vokse overalt, i skogen, i fjæra, i grønnsakslandet og på fjellet. Æ syns de e kjempefine.”

Ansiktet hennes lyste opp.

“Vet du ka æ trur, Mamma? Æ trur at der det dett ned ønskestjerne om vintern, der vokse det stjerneblomster på sommern.”

Jeg kunne se at hun tenkte.

“Og så av og til så dett det ned stjerneskudd på klean du lage, og så vokse det stjerne der.”

På denne tida strikket jeg klær med hull og heklet stjerner i hullene, klærne solgte jeg fra verkstedet og i butikker. Det begynner å bli noen år siden nå, nå vever jeg nesten hele tida. Men jeg har valgt å beholde navnet – Stellaria.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”46″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”boxed”][vc_column width=”1/6″ offset=”vc_col-sm-offset-1″][vc_column_text]Blue shawl[/vc_column_text][vc_empty_space height=”17px”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_column_text]Pledd Mose[/vc_column_text][vc_empty_space height=”17px”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_column_text]Handwoven scarf[/vc_column_text][vc_empty_space height=”17px”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_column_text]transparent[/vc_column_text][vc_empty_space height=”17px”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_column_text]Stellaria pledd[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”47px”][/vc_column][/vc_row]