Velg en side

Tråd for tråd, laget for hånd i Norge

Charlotte Engstad er håndvevermester og tekstilformgiver. Hun jobber i eget verksted med metervare til bekledning, samarbeidsprosjekter eller små serier med eget design.  “Jeg er håndvever og jeg lager stoff, på samme måten som for 300 år siden. Jeg ønsker å bevare tradisjonell kunnskap om tekstilframstilling ved å utøve håndverket og ved å formidle om denne delen av vår immaterielle kulturarv. ”

 

Denne nettsiden legges dessverre ned pga av for meg uoverkomlige tekniske problemer. Jeg holder på å bygge nye sider og kommer til å poste linken til disse her. Jeg håper at den nye løsninga blir kjappere, mer brukervennlig og ikke hakket fullt så ofte.

Takk for nå, husk å ta vare på hverandre!

Klem, Charlotte

Bærekraftig hverdagsluksus

Tekstiler som varer, vevet for hånd i naturmaterialer på den sakte, tradisjonelle måten som tar tid. Alt du finner på disse sidene er produsert i mitt verksted i Tromsø og hvert tekstil er litt forskjellig, fordi alle er laget helt for hånd i små serier.  Et lite stykke luksus i hverdagen, enten det er rundt halsen som et skjerf, eller i sofaen som pledd eller pute. Jeg har jobbet mye med strukturer og overflater inspirert av de små detaljer i norsk natur. Snart lanserer jeg en kolleksjon av tekstiler basert på norsk åkletradisjon, i samarbeid med Selbu spinneri.

Metervare

I mitt verksted produseres det tøy til flere norske bunader. Eksempler på stoffer er vestestoff, stakkestoff og diverse forstoff i bomull, ull, lin eller silke. Jeg håndvever alle typer bindinger fra toskaft til damast med unntak av Jacquardstoff.  Jeg har lang erfaring i å produsere håndvevde stoffer og kvalitet og nøyaktighet er meget viktig for meg. Når du vurderer å bestillle håndvevd, husk at et håndvevd stoff aldri er like regelmessig som et fabrikkvevd tøy og alltid vil bære håndens spor i form av ha små uregelmessigheter.

Samarbeid

Ta kontakt om du vil samarbeide med meg, enten du er en designer, en interiørarkitekt, en museumsansatt eller om du eier en butikk eller en brand. Jeg hjelper gjerne med følgende:

  • Rekonstruksjon eller kopier av eldre tekstiler
  • Prototyper av nye tekstiler
  • Metervare for klær eller til interiør
  • Savner du et bestemt produkt for å selge i butikken?